Hae perustason ammattipätevyyskoulutuksia

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien perustason ammattipätevyyskoulutus

Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteessä 10.9.2008 ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen säädöksien mukaisesti.

Kuorma- ja linja-auton kuljettajan ammattipätevyyden perustason koulutuksen tarkoituksena on kuljettajien ammatillisten valmiuksien lisääminen, jonka kautta parannetaan liikenteen ja kuljetusten yleistä turvallisuutta.

Perustason ammattipätevyyden saavuttamiseksi uusilta kuljettajilta vaaditaan 280 tunnin perustason ammattipätevyyskoulutus. Koulutus voidaan antaa henkilön iästä riippuen myös nopeutettuna, jolloin koulutuksen kesto on 140 tuntia.

Ammattipätevyys voidaan saavuttaa ajo-oikeuden (siirtymäsäännös) tai perustason koulutuksen kautta. Jos henkilö on saavuttanut perustason ammattipätevyyden koulutuksen kautta, ja haluaa laajentaa ammattipätevyytensä koskemaan myös toista liikennelajia, hänen tarvitsee suorittaa vain ammattipätevyyden laajennus.

Perustason ammattipätevyyden koulutukseen tarvitaan Trafin myöntämä koulutuskeskuslupa tai Opetusministeriön myöntämä ammatillisen koulutuksen järjestämislupa.

Löydät lähes kaikki Suomen koulutuskeskukset ja niiden kurssitarjonnan ylläolevan hakutoiminnon avulla.

Aiheesta lisää:

TraFi:n tietoa ammattipätevyydestä
Direktiivi 2003/59/EY
Laki kuorma ja linja-autokuljettajien ammattipätevyydestä 16.3.2007/273
Asetus kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyydestä 640/2007

Kuljettajaopetus

Kuljettajaopetus.fi sivustolta löydät kootusti maan kattavimman kuljettajaopetuksen koulutustarjonnan, olet sitten hankkimassa ajokorttia, kiinnostunut kuljetusalasta tai etsimässä jatkokoulutuskursseja.

DATADRIVERS OY

Hallituskatu 2 A 7
95400 TORNIO
Y-tunnus: 2866403-6